Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2007 13:38 - Отворено писмо до кандидат кмета Бойко Борисов
Автор: eman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2668 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 04.10.2007 16:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
(Отворено писмо до кандидат кмета Бойко Борисов)

ПР - от английски Публик рилешънс - е все по-популярна дума в България. Столичната община, в лицето на кмета, използва също подобни похвати. Проблемът с паркирането в София е налице отдавна и се усложнява постоянно от нарастващия брой автомобили. Ясно е, че трябва да се вземат мерки. Да разгледаме семантиката на следното примерно съобщение в медиите: „Столичната община осигури още 800 паркоместа в района на .... За следващата година са предвидени нови 1200 паркоместа, да бъдат осигурени в центъра на столицата...“

Думите „Столичната община„ в началото са за да се внуши, че водещата роля е на общината. Думата „осигури“ е внушение, че столичната община обгрижва столичани. Следва описание колко места и къде са подсигурени. До тук като семантика на посланието е страхотно - всеки прочел горното въздъхва: „Да, проблем имаме, но се взимат мерки. Недостатъчни, но все пак се работи по въпроса.“
Да разгледаме фактологията на посланието в конкретен случай с кв. Лозенец. Общината била осигурила още 250 паркоместа. Как? За разлика от обичайната гениалност на простите решения, това не е решение, а прах в очите. Общината обявява бул. Джеймс Баучер за синя зона с минимални средства - с малко боя и десетина знака разделя асфалта по булеварда на 250 пресни паркоместа. Скобарите и паяците влизат и почват да вдигат и закопчават. За два дни хората научават, и търсят места за паркиране в съседните малки улички, от което положението там става нетърпимо. Проблемът с паркирането се усложнява, вместо да се облекчава.


Наистина нагледен пример, как усложняването на проблема излиза в медиите като старание на общината да разрешава проблема. Поздравления за избрания от Вас ПР!!!


Защото създаването на проблема в района на Лозенец е 100% ПР акция тъй като в района на Джеймс Баучер няма никакви държавни или общински институции, които да налагат намеса. Има офиси на частни фирми и живущи с преобладаващ процент първите. Проблемът с паркирането беше минимален, докато след намесата на общината стана грандиозен.


Синята зона не позволява престой над 2 часа, значи ли това че ще намалим работното си време до 2 часа и ще плащаме ј от данъците и осигуровките?


Чия е необходимостта от разширяването на синята зона на Джеймс Баучер?


Синята зона определена от месец Юли 2006 г., върху северната страна на бул. „Джеймс Баучер“ в отсечката от бул. „Черни връх“ до ул. „Богатица“, не се използва на повече от 50%. Каква е необходимостта тогава, южната страна на същата отсечка да бъде обявена също за синя зона?

Съзнавате ли, че прогонвайки паркиращите там автомобили, Вие прогонвате служители на фирми които работят там? Заедно със служителите, прогонвате и самите фирми.


Чии интереси преследвате г-н кмет? Определено това не са интересите на бизнеса. Същият този бизнес, който дава работа на гражданите на столицата, и плаща добри данъци като резултат от работата си.


Ако Вашата цел е да изгоните фирмите от София, то стратегията Ви е абсолютно правилна. И съвсем простичка – със съдаването на проблем с паркирането там където не е имало, където служителите на фирмите не могат вече да паркират автомобилите си докато са на работа. Брутална гавра е цената на “служебен абонамент” - два пъти заплатата на един учител. В същото време, учителите биват упреквани – да не искат по-високи заплати, защото това ще навреди на икономиката на държавата.


На коя държава г-н кмет и кандидат кмет? Във всеки случай не и тази, на която плащаме данъци.


С действията си, Вие насочвате бизнеса да търси алтернативни места за развиване на офиси. Не една и две фирми проучват възможностите за преместване на седалищата си в Пазарджик, Плевен, Враца и др. градове, които предлагат много по-изгодни условия от наистина СКЪПАТА ни столица, и то въпреки неразвитата инфраструктура в тези градове.


Ако продължавате да не се интересувате от интересите на хората, изграждането на още няколко бизнес парка не само че няма да подобри условията, а ще ги влоши още повече.


От Вашата реакция по този въпрос, зависи дали ще видите работещите и живущите на Джеймс Баучер в края на октомври пред избирателните секции.

Горното е оформено като отворено писмо до кмета, омбудсмана и медиите.


Автори :

Тодор Тодоров

Евгени Александров


Подписали :

Десетки служители на фирми с офиси на Джеймс Баучер и живущи в района.

Ако искате да подкрепите това писмо напишете в коментара своето име! 


Тагове:   писмо,   кандидат,   Отворено,


Гласувай:
0



1. анонимен - SDS ima neshto obshto
04.10.2007 13:42
Tova sas siniata zona e ideia na Sofianski. Za da napravi celia grad sinia zona, i posle da kaje: Sin grad - sin kmet :))
цитирай
2. viovioi - А икономическата групировка ТИМ зад него ли е?
04.10.2007 13:59
Тия искат властта. Здраво са се наточили да знете.И както обикновено у нас на групировките им се получава."Всяка групировка с мандат във властта" Това е един готин лозунг.
цитирай
3. анонимен - за синята зона си прав. само не ра...
04.10.2007 16:02
за синята зона си прав. само не разбирам какво лошо виждаш в това фирмите да почнат да правят офиси и в други градове. София вече се пръска по шевовете от хора дошли, само защото не могат да си намерят свястна работа в собствения им град. не може всичко да се изсипва в столицата, а по-малките градове да опустяват. а ако офисите намалеят и колите ще намалеят, а паркирането ще е по-малък проблем.
цитирай
4. анонимен - И при нас
04.10.2007 16:03
Сутринта заключиха колата на един колега, защото е дошъл с нея на работа. На въпроса къде да спираме, идвайки на работа ни отговориха, да идваме с такси.
Интересно е как реагираха хората, поставящи скоби, когато ги насочиха да сложат скоби на колите пред сградата на Бул Инс.
цитирай
5. анонимен - Браво момчета
04.10.2007 16:05
Еееееех, най-накрая и младите да застанат срещу ББ. Ама не сте познали. Пак лумпените ще го изберат. И тогава вашето чудо, та ничие. "Айде сега бръкни се за тия 350 лв. за винетка за центъра! А, ама плати и 2 лв. на час за синя зона!" Обаче както правилно отбелязахте тия пари няма да отидат за учителите(въпреки, че не съм съгласен със стачката им. Но това е по икономически съображения, всеки ден стачка на мен ми струва 15 лв.), а за нови, лъскави коли за "Паркинги и гаражи". А пък те ще ги предостъпват на определени управляващи за ползване. Тъпото в случая е, че няма оправия. На Топлофикация може да не плащаш, не стига, че няма как да ти спрат топлото, ами и лихвите отменят. А тук ти взимат колата и хайдеееееееееееееее - 35-40 лв. Въпреки че и за това имаше решение, ама си върнахме старите бракми за скрап. А можеше да ги зарежем в Синята зона и да им задръстим "паркингите за принудително извозване на МПС".
цитирай
6. miroslavavramov - ГОСПОДА И ДАМИ
04.10.2007 16:39
ПРЕДЛАГАМ ЕДИНО ПРЕДИЗБОРНО МЕРОПРИЯТИЕ ЗА БОЙКО БОРИСОВ.
ДА ГО КАЧИМ НА ЕДНА ПОЖАРНА И ДА ГО НАКАРАМЕ ДА ОГАСИ ПОЖАР В НАЙ-ЗАДРЪСТЕНАТА С КОЛИ ЧАСТ НА СОФИЯ.
цитирай
7. анонимен - Бул Инс да ни пази
04.10.2007 16:46
Аз предлагам следното: Всеки, който иска да паркира на Джеймс Баучер от страната на Бул Инс да се съберем и да даваме на момчетата-борчетата дето пазят техния паркинг ("синя зона") по 50 стотинки/ден за да гонят скобарите и сините зонаджии, а ние да си паркираме на воля. Предполагам сме поне 100 човека и колкото и да са тъпи ще разберат, че това прави минимум 50лв./ден - е, за тях пари за кафенце, ма са си пари нали. След това, ако видите там скобаджия, то това ще е под формата на пребит и висящ на стълб за назидание скобаджия. (Може би би ни се искало в това състояние да са други мутри/кметове/пазачи ама нейсе. Всичко по реда си).
В мутренска държавица с мутренски фирми и мутренски кметове (или кметове с мутри) ;-) , общетствово няма избор и според мен трябва да действа с мутренски методи (ако посмее де).
Може да кажете "тъпо", ама докато не се организираме - така ще е. Това за начало, а после ще се съберем да купим тенис-корта на хотела и ще го направим паркинг ;-). Други конструктивно деструктивни предложения?
цитирай
8. анонимен - Гениално!!!
04.10.2007 18:58
Този дето предлага да задръстим паркингите със стари коли е просто гениален! Вярно е, че ще изгорим с пари за престой на паркинга им, но ако повечко хора инвестираме по 2лв за паркинги ще сме на далавера. Примерно 2000 места по паркингите по 2лв на час за 8ч прави 32 000лв на ден. Ако 20 000 души инвестират по 2лв на ден сме готови с блокадата. Само дето трудно се организират толкоз хора. Това си е един вид стачка.
цитирай
9. анонимен - Така не става
04.10.2007 19:13
Аз принципно не съм против сините зони. Все пак някак трябва да се поизчисти центъра на града от коли. То не само центъра де. Ясно е, че трябва стотици паркинги, които да поемат наплива. Бавано става строежа, но докато само си говорим колко много трябва да са, бройката набъбва. Работата е там, че не може да дойде някой да постави тихомълком 2-3 знака на улицата и хайде от днес за утре тая улица е синя зона!!! Е къде да паркират хората. То тая зона излиза безбожно скъпо за 1 работен ден. Отделно, че трябва на всеки 2 часа да си я подновяваш. Нека първо измислят инфраструктурата, така че да можем да ходим с алтернативен транспорт на работа без да ходим по 30мин от спирките до офисите.
Сега някой ще каже "абе хайде сега, 30мин какво са?". Да ама ако трябва да си костюмиран, добре изглеждащ и не смърдящ на пот в офиса? След 30мин в прахта и мръсотията и ако не те опръска някоя кола (заради поредната дупка на пътя) докато заобикаляш друга (паркирала на тротоара) в най-добрия случай само ще понамирисваш.
Стига съм писал, че се отплеснах. То по тези теми може да се пише с дни. Нередностите са много, но както пише в блога - ПР-а си го бива. Какво нещо е рекламата на днешно време ...?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 17787
Постинги: 4
Коментари: 12
Гласове: 176
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930